Avalanche van het Ava Labs-team, heeft als netwerk al flink naam gemaakt en staat in de top 50 cryptocurrencies en populairste altcoins. Avax wordt aangedreven door een gepassioneerde community en toegewijde ontwikkelaars om de snelste blockchain ter wereld te ontwikkelen.Naast snelheid zou Avalanche zich kunnen ontpoppen als een echte innovatiemotor die actief actuele problemen zoals milieuaspecten en hoge transactiekosten van de blockchain oplost.
Wat is Avalanche (AVAX)?
Het hoofdnetwerk van Avalanche (AVAX) is ontwikkeld als platform voor slimme contracten door Ava Labs en heeft als doel gebruikers en ontwikkelaars in staat te stellen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en subnetten te bouwen. Avalanche lanceerde zijn mainnet, slechts twee maanden na het ophalen van € 40 miljoen in een symbolische verkoop die in minder dan vijf uur uitverkocht was. Het oprichtende team achter Ava Labs bestaat uit 3 ervaren geesten: Emin Gün Sirer, Kevin Sekniqi en Moafan Yin. Alle 3 worden ze als extreem getalenteerd beschouwd als het gaat om informatica en hebben ze al heel lang te maken met gedecentraliseerde netwerken.
Het verklaarde doel van Avalanche is om het snelste slimme contractplatform in de blockchain industrie te zijn, gemeten in termen van de tijd die nodig is om een transactie te voltooien, en dit tegen gunstige voorwaarden en in overeenstemming met milieuvriendelijke processen.
Digitaliseren van de wereld
Volgens Avalanche is het netwerk het eerste dat transacties in minder dan een seconde mogelijk maakt.Volgens Ava Labs kan het Avalanche-netwerk meer dan 4500 transacties per seconde verwerken (ongeveer 2 keer zo veel dan Visa). Vergeleken met Ethereum met zo’n 13 transacties per seconde, is dit een duidelijk voordeel dat AVAX ondersteunt in zijn groei.De blockchain van Avalanche maakt gebruik van een Proof-of-Stake (PoS) consensus, waarbij validators de transacties in het netwerk verifiëren en zo de werking en veiligheid van het systeem waarborgen. In ruil voor het beschikbaar stellen van uw AVAX-tokens ontvangen validators tot 11% jaarlijks rendement.
Gebruikers die hun transacties niet actief willen valideren, kunnen deze taak ook delegeren aan validators en zo ook ongeveer 9% rendement per jaar genereren.
Wat is Proof of Stake (PoS)?
Proof of Stake wordt beschouwd als een energiezuinig alternatief voor Proof of Work, aangezien de validatie niet is gekoppeld aan rekenkracht, maar aan de eenheden van de cryptocurrency. Avalanche (AVAX) wordt in deze context vaak vergeleken met de op een na grootste cryptocurrency Ethereum, omdat beide slimme contractfuncties gebruiken om de werking van gedecentraliseerde financiële diensten mogelijk te maken.
Avalanche wil echter snellere transacties mogelijk maken tegen lagere kosten (vergeleken met Ethereum ) en gedecentraliseerde handel in activa die elke gebruiker op het netwerk kan gebruiken. Uniek hierbij is niet alleen de hoge transactiesnelheid van het netwerk, maar ook de barrièrevrije toegang tot verschillende assetklassen binnen één platform.
Hierdoor kunnen ontwikkelaars verschillende soorten blockchains en digitale representaties van verschillende activaklassen maken en verhandelen (bijvoorbeeld nalevingsvoorschriften). De AVAX-token zal worden gebruikt als de native token van Avalanche om interne betalingen mogelijk te maken en om gebruikers te stimuleren de munt op het netwerk te gebruiken. Het maximale aantal AVAX-tokens is 720 miljoen. De verdeling van de tokens wordt geregeld volgens een emissiecurve in het witboek.
Als je meer wilt weten over hoe de blockchain werkt, het consensusmechanisme erachter of het AVAX-token, dan kun je deze informatie vinden in de Engelstalige whitepapers van Avalanche.
Hoe Avalanche werkt: van DeFi tot NFT’s
Avalanche (AVAX) is een soort overkoepelend platform dat 3 verschillende blockchains gebruikt om de toekomst van financiële diensten te revolutioneren.
Avalanche (AVAX) Blockchain-structuur
In plaats van alle taken op een enkele blockchain uit te voeren, vertrouwt Avalanche op 3 verschillende blockchains, elk gewijd aan een enkele taak.
De taken van de 3 blockchains zijn als volgt onderverdeeld:
Exchange Chain (X-Chain): Deze blockchain is verantwoordelijk voor het creëren en verhandelen van Avalanche-activa. De vergoedingen die worden gegenereerd door transacties op de X-Chain betaald worden met AVAX-tokens.
Contract Chain (C-Chain): Met behulp van deze blockchain kunnen ontwikkelaars nieuwe, gedecentraliseerde applicaties maken op Avalanche en tegelijkertijd profiteren van het netwerk. Vooral de veiligheid en schaalbaarheid van het platform maakt het bijzonder aantrekkelijk voor ontwikkelaars. De C-Chain voert slimme contracten uit voor Avalanche en is compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM).
Platform-Chain (P-Chain): Ontwikkelaars kunnen P-Chain gebruiken om hun eigen laag 1 of laag 2 blockchain te creëren en zelfs om ze te groeperen. Het is dus mogelijk om subnetwerken of subnetten te ontwikkelen die worden beheerd door de P-Chain en die ook verantwoordelijk zijn voor de validatie van transacties.
De subnetten die in de P-Chain worden genoemd, kunnen naar behoefte door de gebruikers in het netwerk worden gemaakt om de schaalbaarheid te vergroten, afhankelijk van de vereiste. Dus in theorie heeft Avalanche geen TPS-limiet vanwege de onbeperkte capaciteit om subnetten te creëren. Hoewel subnetten hun eigen mechanica en regels kunnen gebruiken, moeten alle netwerken hun blockchain valideren met het primaire netwerk van Avalanche; wat alleen mogelijk is als er meer dan 2000 AVAX-tokens in de staking zijn verzonken.
Avalanche DeFi toepassingen
Naast een groot aantal projecten en mogelijke toepassingen zijn er 3 belangrijke toepassingsvoorbeelden van Avalanche naar voren gekomen.Net als bij andere blockchains die werken met het Proof-of-Stake (PoS) protocol, lijken de toepassingsgebieden erg op elkaar.Voor ontwikkelaars die bijvoorbeeld Avalanche willen gebruiken, speelt het aanmaken van user-defined tokens (NFT’s) een belangrijke rol. Aangezien de hype rond digitale verzamelobjecten veel belangrijker is geworden, kan dit als de belangrijkste toepassing worden gezien.
Ook het ontwikkelen van eigen blockchainnetwerken (of subnetten) is een belangrijke toepassing van de Avalanche blockchain. Voor ontwikkelaars en gebruikers zijn de extreem hoge transactiesnelheden een beslissend voordeel voor het aanbieden van decentrale financiële diensten.
Het derde toepassingsgebied is het maken van uw eigen dApps met behulp van de programmeertaal Solidity. Deze gedecentraliseerde apps kunnen verschillende taken uitvoeren, zoals het verstrekken van peer-to-peer leningen. Hier kunnen particulieren elkaar leningen verstrekken, wat door de lage tarieven bijzonder aantrekkelijk lijkt. Het is zelfs mogelijk om Avalanche te gebruiken om op blockchain gebaseerde games te ontwikkelen en AVAX-tokens te gebruiken als betaalservice voor een extra game-ervaring.
Bedrijven en instellingen
Volgens Avalanche biedt dit het best verifieerbare platform in de blockchain-wereld voor instellingen, bedrijven en overheden.Ontwikkelaars kunnen hun eigen toepassingen en subnetten maken en hebben volledige controle over het toevoegen van hun eigen nalevingsbeleid, gegevensbeveiliging en andere aangepaste regels.Zo maakt Avalanche bijvoorbeeld de uitgifte van eigen vermogen en hun handel mogelijk, evenals schuldfinanciering, digitaal identiteitsbewijs en documentvalidatie.
De bekendste voorbeelden hiervan zijn het congres van Quintana Roo, het eerste lokale congres in Latijns-Amerika dat blockchaintechnologie gebruikt om juridische documenten digitaal te certificeren voor meer transparantie. De tweede toepassing is Ryval – een exchange van financiering voor geschillen.
Avalanche NFT’s
Ook voor liefhebbers van non-fungible tokens (NFT’s) heeft Avalanche veel in petto . Avalanche biedt de mogelijkheid om uw eigen digitale verzamelobjecten te creëren in slechts een paar seconden, en voor een vergoeding van minder dan een cent.Net als bij andere platforms die NFT’s aanbieden, maakt Avalanche het mogelijk om digitaal eigendomsbewijs te leveren en onbeperkt kunst, verzamelobjecten, inloggegevens of certificeringen te delen.
De twee meest voorkomende applicaties die gebruikmaken van het Avalanche-netwerk zijn Polyient, een soort investeringsplatform voor decentrale games, en Topps dat digitale spelerskaarten aanbiedt van bekende professionals uit de sportwereld.
Avalanche (AVAX) ecosysteem: Bridge, Explorer en Wallet
Het Avalanche-ecosysteem bestaat inmiddels uit meer dan 160 verschillende applicaties die te maken hebben met uiteenlopende financiële diensten.Om de handling en het ecosysteem van AVAX beter te begrijpen, laten we je hieronder zien hoe de 3 belangrijkste tools in de Avalanche blockchain werken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van de AVAX-munten en het verbinden van de blockchain met behulp van een bridge.
Avalanche Wallet: houd AVAX Coin veilig
De Avalanche wallet is een veilig en gebruiksvriendelijk depot voor het opslaan van Avalanche activa, een beetje vergelijkbaar met een portemonnee. Hoewel AVAX-tokens ook kunnen worden opgeslagen op portemonnees van derden, zoals Ledger Nano X, is de eenvoudigste manier om de interne portemonnee van Avalanche te gebruiken.
De webportemonnee van Avalanche kan eenvoudig worden gebruikt na het aanmaken van een gebruikersaccount en toont u met slechts een paar klikken alle activa die u in de portemonnee hebt beveiligd.
Avalanche Bridge: ondersteuning voor meerdere ketens
De Avalanche Bridge is ontwikkeld om een snelle, goedkope en veilige overdracht van activa tussen Ethereum en Avalanche mogelijk te maken.Met behulp van de eerder genoemde C-Chain kunnen alle ERC20-tokens worden overgedragen van Ethereum naar Avalanche en vice versa.Voor meer informatie over het gebruik van de brug en hoe deze werkt, kun je meer details vinden op de Avalanche- website .
Explorer
Met Avalanche ’s Explorer kunnen blockchain-gebruikers en -ontwikkelaars naar individuele transacties en blokken zoeken en gedetailleerde informatie hierover verkrijgen.Gebruikers kunnen ook zoeken naar individuele validators in het netwerk of naar gebruikersadressen en portemonnees. De Explorer kan ook worden gebruikt om naar subnetten te zoeken om de activiteiten in het Avalanche-systeem te begrijpen.Het is belangrijk op te merken dat alleen X-Chain- en P-Chain-transacties beschikbaar zijn via de Explorer. Deze informatie is ook in te zien in de C-Chain, maar alleen via de aparte Snowtrace Explorer.
Koersdoel voor AVAX
Het jaar 2021 was een extreem sterk jaar voor de AVAX cryptomunt, evenals voor vele andere cryptocurrencies. Door het toenemende bewustzijn van cryptocurrencies en hun aanwezigheid in de media, is de interesse van investeerders en gebruikers aanzienlijk gegroeid.Met betrekking tot Avalanche in het bijzonder kan worden gesteld dat het platform naam heeft gemaakt en een constant groeiend aantal leden in de community heeft.Dit komt ook tot uiting in de prijsontwikkeling van de AVAX coin. Kijkend naar 2021, is AVAX in slechts één jaar tijd met ongeveer 700% gestegen. Dit vertegenwoordigt een behoorlijke stijging, zelfs voor de cryptocurrency-sector en is vooral aangenaam voor beleggers.
In november 2021 kondigde Ava Labs een samenwerking aan met het bekende adviesbureau Deloitte, waardoor de prijs in 7 dagen met 33% steeg. Enkele weken later werd dit echter weer in perspectief gezet door een consolidatiefase. Dit nieuwe partnerschap heeft tot doel zaken als de snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid van de financiering van het Federal Emergency Management Agency (FEMA) te verbeteren. Daarnaast wil Deloitte de Avalanche blockchain gebruiken om efficiëntere platforms te bouwen voor rampenbestrijding. Hoewel er momenteel veel hype is over het Avalanche-project, is het belangrijk om de risico’s van cryptocurrencies goed af te wegen.
Hier moeten vooral de sterke volatiliteit in de markt en de snel veranderende ontwikkelingen en nieuwsberichten worden vermeld. Het is uiterst moeilijk om serieuze voorspellingen te doen voor Avalanche, maar ook voor andere cryptocurrencies. Op dit moment is het niet mogelijk om precies te zeggen welke technologie en blockchain de race in het crypto-universum zullen winnen. Als je terugdenkt aan bedrijven als AOL of Napster, kan het tij extreem snel keren.
Feit is echter dat Avalanche, net als concurrent Polkadot en Solana, zou kunnen profiteren van de overbelasting van de Ethereum-blockchain. In het crypto-universum spelen snelheid en gebruiksgemak een cruciale rol, wat AVAX in de komende 5 jaar zou kunnen helpen de € 500 te overschrijden.
Koop Avalanche
Avalanche is beschikbaar op verschillende crypto exchanges, waardoor AVAX bijzonder gemakkelijk te kopen en te verhandelen is. Daarom willen we u kennis laten maken met enkele van de belangrijkste en meest bekende beurzen voor het kopen van AVAX.
Kraken: opgericht in 2011, dit is een wereldwijde Bitcoin exchange gevestigd in de VS. De beurs is een van ’s werelds grootste in termen van handelsvolume en liquiditeit.
Bitvavo: Qua handelsvolume is Binance momenteel de grootste cryptobeurs in Nederland. Hier kunnen meer dan 300 cryptocurrencies worden verhandeld.
Avalanche als concurrent van Ethereum
Zoals gezegd scoort Avalanche vooral goed als het om snelheid gaat. De mogelijkheid om een willekeurig aantal zijketens aan te sluiten biedt ontwikkelaars en gebruikers ook enorme voordelen.Omdat Avalanche echter niet alleen draait om snelheid, maar ook om milieuvriendelijkheid, wordt het project gekenmerkt door innovatieve benaderingen, vooral vandaag.De samenwerking met Deloitte helpt Avalanche bij het opzetten van zijn blockchain en vergroot de bekendheid van het project. Aangezien het accountantskantoor goed bekend is bij institutionele beleggers, zou deze combinatie Avalanche een doorbraak kunnen brengen.
Er moet echter worden opgemerkt dat Ethereum ook de schaalbaarheid en veiligheid van zijn blockchain wil vergroten met zijn ETH2-upgrade gepland voor 2022. De concurrenten van Solana en Polkadot slapen ook niet en willen de wereld van cryptocurrencies makkelijker en sneller maken met nieuwe technologieën en sterke partnerships. Wij kijken uit naar de verhitte race voor blockchain-snelheid en houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op onze kanalen.
De voordelen van de AVAX Coin
Zoals eerder al vermeld wilden de ontwikkelaars van AVAX Coin het concept van eerdere cryptocurrencies verbeteren. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat er in tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum geen Proof of Work procedure wordt gebruikt. Dat betekent het volgende:Bij cryptocurrencies is het erg belangrijk dat de transacties geverifieerd worden. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat er geen fouten of onregelmatigheden zijn. In het Proof of Work proces wordt deze taak uitgevoerd door zogenaamde miners. Iedereen kan met zijn computer aan dit proces deelnemen. Als beloning kun je munten krijgen.Dit proces heeft echter het grote nadeel dat het zeer energie-intensief is.
Om deze reden vertrouwt de AVAX Coin op de Proof of Stake-procedure. In dit geval vindt de verificatie van de blockchain plaats door veel minder computers. Daardoor is het benodigde energieverbruik veel lager. Gebruikers kunnen ook deelnemen aan het Proof of Stake-proces. Het is echter noodzakelijk om cryptocurrencies in het Avax-netwerk te storten. In ruil daarvoor kun je een soort rente krijgen. De Proof of Stake-procedure wordt ook gebruikt door andere cryptocurrencies. In het verleden is echter aangetoond dat aanvallen op het netwerk kunnen plaatsvinden. Avax gebruikt speciale technieken om dit te voorkomen.
Analyse van de AVAX cryptomunt
De Avax koers wordt nu verhandeld tegen meer dan € 90. Ook hier is de lange termijn ontwikkeling van de cryptocurrency interessant: in 2020 was de cryptomunt nog beschikbaar voor minder dan € 3 euro. Begin 2021 waren er echter zeer sterke prijsstijgingen. In februari 2021 werd een hoogtepunt gevormd in de buurt van € 58. Daarna gingen de prijzen in een grote correctie. Aangezien de prijzen eerder zo sterk waren gestegen, was dit niet verwonderlijk. De correctie zorgde ervoor dat AVAX Coin de € 10 opnieuw testte. Op dit punt is al duidelijk hoe sterk de prijzen van de cryptocurrencies kunnen fluctueren.
De lage beoordelingen werden vervolgens door veel beleggers gebruikt om tegen betere prijzen in de cryptomunt te komen. De sterke vraag zorgde er uiteindelijk voor dat de stijgende lijn kon doorzetten. In augustus 2021 werd het hoogtepunt van € 58 opnieuw behaald.
De prijzen slaagden er echter niet in om deze weerstand bij de eerste poging te overwinnen. Als gevolg hiervan was er nog een kleine correctie in het volgende: Slechts een maand later was de Crypto Coin erin geslaagd om deze weerstand duurzaam te overwinnen. Iedereen die voor een prijs van 10 euro instapte, kon zich verheugen op een verzesvoudiging van zijn investering. Richting september en oktober kwam er een heftige stijging richting eerst € 70 en amper twee maanden later en nieuwe topkoers van € 124.
Maar in 2022 is de prijs weer onderuit gegaan, in de algehele cryptocorrectie die de hele markt teistert op dit moment met een huidige koers van € 47
Toekomst van Avalanche / AVAX
Veel analisten gaan ervan uit dat de Avax cryptomunt nog veel potentie heeft. Een vergelijking met Bitcoin is ook interessant. De cryptocurrency kostte meer dan 12 jaar geleden minder dan 10 euro. De situatie is daarmee vergelijkbaar met Avax Coin in 2020.
Een aantal maanden geleden was Bitcoin er echter in geslaagd om boven de $ 60.000 te stijgen. Dit laat zien hoe groot het potentieel voor cryptocurrencies kan zijn. Of de Avax Coin zich net zo goed zal ontwikkelen als de Bitcoin weet men natuurlijk niet. De sterke prijsstijgingen tot nu toe maken ons echter zeer optimistisch. De cryptocurrency is dan ook een van de interessantste munten voor investeerders.
Avax Wallet
Als je cryptocurrencies wilt verhandelen, heb je ook een portemonnee nodig. Hier worden de digitale valuta opgeslagen.
Een heel eenvoudige optie hierbij is om bijvoorbeeld Binance of Coinbase te gebruiken. Want daar krijg je niet alleen gunstige handelsvoorwaarden voor de aan- en verkoop van cryptocurrencies. Ook kun je daar de cryptomunt bewaren in een wallet. Het is ook mogelijk om de munten zonder problemen over te zetten naar een andere portemonnee.
Conclusie: De cryptomunt biedt veel potentie
De Avax Coin is een zeer interessante cryptomunt. De cryptomunt is specifiek ontwikkeld als basis voor decentrale financiële dienstverlening. De cryptomunt kan zich vooral onderscheiden van andere cryptocurrencies vanwege de zeer hoge transactiesnelheid.Binnen korte tijd is de cryptomunt erin geslaagd om een van de populairste cryptocurrencies te worden. De prijsstijgingen zijn zeer aanzienlijk.Analisten en experts gaan ervan uit dat er nog een zeer grote groei mogelijk is. Belangrijk is ook dat het maximale aantal munten beperkt is.De gemakkelijkste manier om Avax Coin te verhandelen is op een crypto exchange.
Veelgestelde vragen
Wat is Avalanche (AVAX)?
Avalanche (AVAX) is een slim contractplatform dat drie verschillende blockchains heeft en het mogelijk maakt om subnetten te creëren. Het doel van Avalanche is om PoS-consensus te gebruiken om de handel in gedecentraliseerde activa sneller te maken terwijl de kosten laag blijven. Bovendien kunnen ontwikkelaars hun eigen NFT’s minten en deze te koop of te koop aanbieden.
Waarin verschilt Avalanche van Solana of Ethereum?
Avalanche heeft het voordeel dat er 3 blockchains worden gebruikt, elk met verschillende taken. Door de mogelijkheid om een praktisch populair aantal subnetten te creëren, zijn er nauwelijks grenzen aan de schaalbaarheid en snelheid van Avalanche. Dit maakt het netwerk aanzienlijk sneller en beter in staat om te groeien in vergelijking met Ethereum en Solana.
Kan ik AVAX-tokens ook omwisselen met andere cryptocurrencies?
U kunt uw AVAX-tokens op elk moment inwisselen voor andere ERC20-tokens en vice versa met behulp van de bridge. Het enige wat je hoeft te doen is je portemonnee aan de bridge te koppelen en je kunt je munten direct wisselen.